اساسنامه کانون تهیه‌کنندگان رسانه‌های دیداری

ماده 1 . نام و نوع شخصیت حقوقی: موسسه کانون فرهنگی هنری تهیه‌کنندگان رسانه‌های دیداری غیر تجاری

ماده 2 . مقدمه: با ياري خداوند متعال و به انگيزه اعتلاي حرفه تهیه و تولید برنامه­ های دیداری و ارتقاء سطح آگاهي و دانش و بينش حرفه ای اعضاء و تقويت روح خلاقيت در تولید اینگونه آثار، با رعايت مقررات موضوعه کشوري و ضوابط فرهنگي حاکم بر تأسيس مؤسسات و مراکز فرهنگي هنري و بر طبق مشخصات و شرايط پيش بيني شده در اين اساسنامه، « کانون فرهنگی هنری تهیه کنندگان رسانه های دیداری» تشکيل گرديد.

ماده 3 . نام موسسه: نام موسسه عبارت است از “کانون فرهنگی هنری تهیه کنندگان رسانه های دیداری” كه در اين اساسنامه به اختصار «کانون» نامیده مي‌شود.

ماده 4 . نوع شخصیت حقوقی: کانون که نهادی غیر دولتی بوده و به هیچ دسته، حزب و یا جناح سیاسی وابستگی ندارد، با اهداف و مقاصد غیرتجاری، غیر سیاسی، تاسیس شده و غیر انتفاعی است.

ماده 5 . سرمایه موسسه: سرمايه مؤسسه و تابعیت آن ايراني است.

ماده 6 .مدت فعاليت مؤسسه: مدت فعاليت مؤسسه از تاريخ صدور مجوز و ثبت رسمي تا زماني خواهد بود که مجوز مؤسسه مورد تاييد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ‌باشد. لغو، عدم تمديد يا عدم تاييد مجوز مربوطه از سوي وزارتخانه مذکور باعث پايان مدت فعاليت موسسه خواهد شد. اداره ثبت شرکتها پس از اخذ صورتجلسه انحلال مطابق ماده 40 اساسنامه و اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نسبت به انحلال موسسه اقدام می نماید

ماده 7 . اقامتگاه قانونی شخصیت حقوقی: اقامتگاه قانوني و محل استقرار دفتر مرکزی به نشانی ” استان تهران – منطقه 14 ، شهرستان تهران ، بخش مركزي ، شهر تهران، محله جنت آباد مركزی ، خيابان جنت آباد ، بلوار ش سرلشكر مخبری[35متری گلستان] ، پلاك -324 ، طبقه پنجم ، واحد شمالی” كدپستی: 1475693368 تلفن تماس 02144486874 میباشد.

    1. هيئت مديره مي‌تواند هر زمان كه ايجاب نمايد، اقامتگاه قانونی کانون را در محدوده حوزه فعاليت خود تغيير داده و مراتب را پس از تائید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت نمايد.

ماده 8 . منابع مالی کانون: منابع مالی کانون از طرق زیر تامین میگردد:

    1. سرمایه ابتدایی کانون سرمایه ابتدایی کانون مبلغ “1.000.000” ريال بوده که موسسان در بدو تأسيس کانون به قرار زیر تامین و به کانون هبه گردید.: امیرعباس حدسنی مبلغ 200.000 ریال، حسین علیاری مبلغ 200.000 ریال، اکبر تحویلیان 200.000 ریال، سیدامیر پروین حسینی 200.000 ریال، علی اکرمی 200.000 ریال

تبصره: با توجه به اینکه کانون موسسه­­ای غیر انتفاعی بوده و پرداخت سرمایه اولیه صرفا جهت کمک به تاسیس آن صورت گرفته و موسسین ضمن امضا این اساسنامه کل مبلغ پرداختی خود را به کانون هبه کرده­اند، سرمايه اوليّه، سود و درآمدهاي حاصل از فعاليت هاي آن متعلّق به کانون بوده و موسسین حق هيچگونه دخل، تصرف، تملک و نفع شخصی نسبت به سرمایه کانون را ندارند.

  1. وروديه برای هر عضو كه فقط برای يك بار دريافت می گردد و مبلغ آن توسط هیئت مدیره معین می­گردد.
  2. حق عضويت سالیانه که مبلغ آن توسط هیئت مدیره معین می گردد.
  3. كمك‌های مالی داوطلبانه اعضا در حد توانايی به اختيار كمك دهنده.
  4. قبول و دريافت كمك‌های مالی از ساير اشخاص حقيقی و حقوقی غير عضو مشروط بر آنکه باعث نفوذ و تحمیل نظر بر کانون نشود.
  5. دریافت هزینه از اشخاص ثالث در قبال هرگونه خدمتی که از سوی کانون به آنها داده میشود.
  6. کانون تشکلی غیر انتفاعی است و درآمد های حاصله فقط صرف هزینه های جاری و توسعه آن می گردد.
  7. سال مالی کانون از اول فروردين ماه هر سال شروع و به آخر اسفند ماه همانسال خاتمه می يابد به استثنای سال اول که ابتدای آن از تاريخ تاسيس کانون است.

ماده 9 . اهداف فعالیت کانون به شرح زیر است:

    1. شناساندن کارهای فرهنگی و هنری هنرمندان به مردم
    2. جریان‌سازی فرهنگی و ایجاد بسترهای مناسب برای فعالیت‌های فرهنگی و هنری
    3. الگوسازی و معرفی نمونه برنامه‌های استاندارد در عرصه فرهنگ و هنر
    4. پاسداشت و گرامیداشت مفاخر و بزرگان ایران زمین و معرفی آنها
    5. رصد و پیمایش تحولات و جریانات فرهنگی هنری

ماده 10 . موضوع فعالیت های کانون به شرح زیر است:

      1. ارائه خدمات مشورتی در قلمرو مدیریت امور فرهنگی،‌ هنری، مطبوعاتی و سینمایی، ارائه خدمات پیمان مدیریت برای اجرای پروژه های فرهنگی هنری
      2. برگزاری همایش، گردهمایی،‌ سمینار و همکاری در برپایی نمایشگاه ها و جشنواره های فرهنگی و هنری و مشارکت در برگزاری همایش ها و سمینارهای تخصصی ازطریق خدمات فرهنگی هنری
      3. مشارکت یا اجرای طرحهای پژوهشی، فرهنگی و هنری و نیز گردآوری و تدوین مجموعه های مستند دربارۀ مسائل فرهنگی، هنری، اجتماعی و تاریخی

تبصره: کانون پس از اخذ مجوز فعالیتهای خاص مصوب از مراجع ذیربط و رعایت ضوابط هیأت رسیدگی مجاز به انجام فعالیتهای مزبور می باشد.

ماده 11 . حقوق و وظایف کانون:

    1. تعیین و اعزام نمایندگان قانونی کانون به شوراها، مراجع و مجامع قانونی
    2. ایجاد و حفظ ارتباط مستمر با سازمان ها و دیگر تشکلهای به منظور مبادله اطلاعات و تجربه ها
    3. تقویت و توسعه شبکه اطلاعات در کانون از جمله ایجاد بانک اطلاعاتی برای تمرکز اطلاعات مربوط به رسانه های دیداری کشور در زمینه اشتغال، سرمایه گذاری و توسعه بازارهای فرهنگی و هنری و همچنین اطلاعات مربوط به برگزاری جشنواره ها و سمینارها و غیره
    4. مشارکت در تنظیم سیاست ها و استراتژی های تولید، توزیع و انتشار آثار در رسانه های دیداری کشور با وزارتخانه­ها و سازمان­های دولتی، عمومی و خصوصی و ارائه پیشنهادها و نظرات علمی، فنی و کارشناسی در موارد لازم
    5. کوشش در جهت نهادینـه شدن و ارتقای گفتگوهای اجتماعی دوجانبه و سه جانبـه بیـن دولـت و تشکلهای فعال و مرتبط با رسانه های دیداری کشور
    6. عهده دار شدن نمایندگی اعضاء در کلیه مراجع و محاکم جهت حل مسائل آنان در سازمان های مرتبط، حسب درخواست عضو براساس قوانین و مقررات جاری کشور
    7. حکمیت و داوری بین اشخاص حقیقی یا حقوقی جهت رفع اختلاف در صورتی که حداقل یکی از طرف های آن از اعضای کانون باشد یا طرفین اختلاف به داوری کانون تراضی کرده باشند.
    8. انجام سایر وظایفی که جهت تحقق اهداف کانون، مطابق قوانین و مقررات جاری به تصویب مجمع عمومی کانون برسد .

ماده 12 . کلیه فعالیت ها و اقدامات کانون باید در چهارچوب قوانین و مقررات موضوعه کشوری و سیاستهای فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و هماهنگ با برنامه های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام پذیرد.

ماده 13 . کانون می تواند با رعايت ضوابط و مقررات حاکم بر تشکيل مؤسسات، مراکز و کانون های فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و شرايط مواد بعدی نسبت به پذيرش عضو جديد اقدام نمايد.

ماده 14 . شرايط عمومی عضويت افراد در کانون به شرح زير است:

    1. تابعیت ایران
    2. نداشتن محکومیت قطعی (اجرا نشده) صادره از مراجع قانونی.
    3. داشتن حداقل مدرک تحصیلی لیسانس. (سابقه کار برای متقاضی فاقد مدرک تحصیلی لیسانس به تشخیص هیئت مدیره قابل پذیرش خواهد بود.)
    4. پرداخت حق ورودی و عضویت سالانه .
    5. قبول و تعهد به اجراي اساسنامه و تصميمات و مصوبات و آراء قانونی اركان کانون.

ماده 15 . تعریف عضو، درجه بندی و شرایط عضویت

    1. عضو پیوسته: شخصی حقیقی است که حرفه تهیه کنندگی رسانه های دیداری، حرفه اصلی وی بوده و حداقل 10 سال سابقه حرفه­ای در حوزه تولید هرگونه اثر تصویری در رسانه های دیداری داشته باشد و طی 5 سال گذشته در یکی از شاخه های تهیه­ کنندگی رسانه های دیداری به شرح و میزان تعیین شده زیر فعال بوده باشد.
  1. سریال  1500 دقیقه
  2. فیلم داستانی 5 عنوان
  3. فیلم یا برنامه مستند 7 عنوان حداقل 30 دقیقه ای
  4. برنامه تولیدی 5 هزار دقیقه
  5. برنامه زنده ترکیبی  7 هزار دقیقه
  6. تیزر و کلیپ کوتاه حداقل 70 عنوان
  7. ترکیبی از تولیدات تصویری فوق به تشخیص هیئت مدیره
  1. عضو وابسته: شخصی حقیقی که حرفه تهیه­ کنندگی رسانه های دیداری حرفه اصلی وی بوده و حداقل نیمی از شرایط عضو پیوسته را داشته باشد.

تبصره: اعضای وابسته در مجامع عمومی عادی و صنفی حق رای دارند. اما در مجمع عمومی فوق العاده حق رای نخواهند داشت و همچنین، نمی توانند بعنوان عضو هیات مدیره و بازرس کانون انتخاب شوند. (نامزدی و انتخاب این اعضا برای سایر نمایندگی ها از سوی کانون، بلامانع است).

  1. عضو موقت: تهیه­ کنندگان رسانه های دیداری که کمتر از عضو وابسته حائز شرایط عضویت کانون هستند، عضو موقت محسوب می شوند. عضو موقت حق رای ندارد.

تبصره: بررسی شرایط متقاضیان عضویت و تشخیص ارزش کمی و کیفی آن در صلاحیت هیئت مدیره است.

  1. عضو افتخاری: به تشخیص و تایید هیات مدیره کانون، شخصیت های فرهنگی، هنری و علمی که در پیشبرد اهداف کانون موثر باشند، می توانند به عضویت افتخاری کانون درآیند. عضو افتخاری حق رای ندارد.

ماده 16 . مواردي که موجب تعليق عضويت يا سلب عضويت اعضاء مي شود به شرح زير است:

    1. آراء صادره از مراجع قضايي مبني بر محروميت از حقوق اجتماعي عضو.
    2. عدم پرداخت حق عضويت تعيين شده.
    3. عدم رعايت مفاد اساسنامه کانون.

تبصره: در صورتي که هر يک از اعضاي کانون شرايط عضويت به شرح فوق را از دست دهد عضويت او به حال تعليق درخواهد آمد، ليکن به انجام تعهداتي که در قبال کانون یا دیگر اعضا و یا اشخاص ثالث که در طول مدت عضویت ایجاد شده است، متعهد و ملتزم است.

ماده 17 . چنانچه هر يک از اعضاء در مدت يکسال از پرداخت حق عضويت خودداري کند از طرف هیئت مدیره کانون از طریق ایمیل و حامل های الکترونیکی دیگر به او اخطار داده مي شود. در صورتي که حداکثر ظرف یکسال پس از اخطار، عضو مورد اشاره اقدام به پرداخت حق عضويت نکند، عضويت وی در کانون لغو و قبول مجدد عضويت وي مستلزم بررسی شرایط عضویت و آئین نامه مصوب هیئت مدیره خواهد بود.

تبصره: تشخيص موجه يا غير موجه بودن عذر اعضاء، با هیئت مدیره است.

ماده 18 . اركان کانون عبارت است از :

    1. هیات موسس
    2. مجمع عمومی
    3. هیئت مدیره
    4. بازرس

ماده 19 . هیئت موسس کانون عبارتند از: آقایان علی اکرمی، سیدامیر پروین­حسینی، اکبر تحویلیان، امیرعباس حدسنی و حسین علیاری که وظیفه تاسیس و ثبت رسمی و تشکیل اولین مجمع عمومی کانون را عهده دار هستند.

ماده 20 . مجمع عمومی، حدود وظايف و اختيارات آن:

    1. مجمع عمومی كه عالی ترين ركن کانون است، از اجتماع اعضاء کانون به دو صورت عادی و فوق العاده تشكيل مي­گردد.
    2. دعوت مجامع عمومی با تصويب هيات مديره و از طریق انتشار در روزنامه کثیر الانتشار یا دعوتنامه و حداقل 10 روز قبل از برگزاری آن بوده و در صورت استنكاف، بازرس مي تواند راساً نسبت به دعوت مجمع عمومی اقدام نمايند. در صورت خودداری بازرس، حداقل يك چهارم اعضاء مي­توانند مجمع عمومی را دعوت نمايند.
    3. اخذ رای در جلسات مجامع عمومی علنی است مگر در مورد انتخاب هيات مديره، بازرس و ساير مواردی كه مجمع عمومی تصويب نمايد، بطور كتبی و مخفی بعمل خواهد آمد.
    4. حق رأی در مجامع عمومی غير قابل انتقال به ديگری است و هر عضو دارای يک رأی خواهد بود. هریک از اعضای دارای حق رای می توانند وکالت یک نفر از اعضا را بر عهده گیرند. این وکالت می بایست تا پایان وقت اداری روز قبل از برگزاری مجمع در دفتر کانون ثبت شود.
    5. مجمع عمومی عادی در چهار ماه اول هر سال يك بار با حضور دست كم نصف بعلاوه يك اعضاء آن رسميت می يابد و چنانچه مجمع عمومی بار اول به نصاب لازم نرسد؛ برای نوبت دوم نهایتا یکهفته پس از تاریخ جلسه اول دعوت انجام شده و با حضور هر تعداد اعضا حاضر در مجمع عمومی رسميت خواهد يافت.
    6. مجمع عمومی عادی در مواقع ضروری بنا به تشخيص و دعوت هيأت مديره يا بازرس و يا يك چهارم اعضا، به طور فوق العاده تشكيل می گردد. اين مجمع نيز دارای همان وظايف و اختيارات مجمع عمومی عادی می باشد و ترتيب دعوت و تجديد دعوت و نصاب آن نيز، همانند مجمع عمومی عادی خواهد بود.
    7. تصميمات مجامع عمومی عادی در كليه مراحل، با اكثريت نصف بعلاوه يك آراء حاضران معتبر است، مگر در موارد انتخاب هيأت مديره و بازرس كه با اكثريت نسبی آرای حاضران نافذ خواهد بود.
    8. برگزاری مجامع عمومی میتواند به شکل مجازی و از طریق سامانه­ های الکترونیکی قابل اعتماد برای هیئت مدیره باشد.

ماده 21 . وظايف و اختيارات مجمع عمومي عادي عبارتست از :

    1. نظارت بر حسن جریان امور کانون
    2. بررسی قبول يا رد تقاضای متقاضيان عضويت در کانون كه درخواست آنان از سوی هيئت مديره تأييد نشده باشد.
    3. عزل و نصب و تغییر مدیر مسئول مطابق با ضوابط هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی.
    4. تعیین و تصویب سیاستهای کلی و خط مشی و برنامه های کانون
    5. استماع گزارش هيأت مديره و بازرس در مورد برنامه های انجام شده و رسيدگی و اتخاذ تصميم در مورد تصويب آن و همچنين اتخاذ تصميم نسبت به پيشنهادهای مربوط به برنامه های سال جاری و آتی کانون
    6. استماع، رسيدگی و اتخاذ تصميم در مورد تصويب يا عدم تصويب گزارش مالی هیئت مدیره و بودجه آتی کانون.
    7. تصويب و همكاری در جهت ارتباط با ساير موسسات مرتبط با وظايف کانون.
    8. انتخاب و یا عزل انفرادی و دسته جمعی اعضای هيأت مديره و بازرس.
    9. شور و تصمیم در مورد کلیه مسائلی که در دستور جلسه مجمع قرار دارد مشروط به آنکه در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده نباشد.

ماده 22 . مجمع عمومی فوق العاده: مجمع عمومی فوق العاده جهت اتخاذ تصميم در موارد زير با حضور دست كم دو سوم اعضاء پیوسته در نوبت اول و نصف بعلاوه یک در نوبت دوم تشكيل خواهد شد و تصميمات آن، با اكثريت اعضاي حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.

ماده . 23 وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده:

    1. تغییر و اصلاح اساسنامه.

تبصره: پيشنهادها در زمينه تغيير يا اصلاح اساسنامه، بايد به طور مشخص، حداقل 10 روز قبل از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده به اطلاع كليه اعضاء رسانده شود.

  1. انحلال کانون و انتخاب هيأت تصفيه.

ماده 24 . نحوه اداره مجامع عمومی

    1. پس از به حدنصاب رسيدن و اعلام رسميت جلسه‌ مجمع عمومي توسط مقام دعوت كننده، بلافاصله هيأت رئيسه مجمع عمومی مركب از رئيس، ناظر و منشي از بين اعضاي حاضر با رأي اكثريت اعضاء انتخـاب و ادارة‌ جلسه را بر عهــده خواهند گرفت.
    2. در صورتی که انتخابات در دستور جلسه مجمع عمومی باشد، اعضاء هيأت رئيسه نباید كانديدای هیئت مدیره و بازرس باشند.
    3. برگزار كنندگان مجامع عمومي عادي يا فوق العاده موظفند فهرست اسامی و مشخصات اعضای کانون را تهیه و پیش از آغاز مجمع عمومی، به امضای اعضای حاضر برسانند.
    4. هيات رئيسه، مكلفند در پايان رای گيری، پس از شمارش و قرائت آرا به ترتيب حائزان اكثريت آرا، اعضاي اصلی و علی البدل هيأت مديره و نيز بازرس اصلی و علی البدل یا دیگر منتخبان را طی صورتجلسه تعيين نمايند.
    5. هرگاه در مجمع عمومی، شور و اخذ تصميم در مورد موضوعات مطروح در دستور جلسه خاتمه نيابد، هيات رئيسه مجمع با تصويب اكثريت اعضا می تواند اعلام تنفس نموده، تاريخ جلسه بعدي را كه حداكثر از دو هفته متجاوز نباشد؛ معين كند. تمديد جلسه، نياز به دعوت و انتشار آگهي مجدد نخواهد داشت و نصاب لازم براي تشكيل جلسه همان نصاب قبلی است و در صورت عدم تشكيل، در مرحله بعدی، مجمع عمومی طبق روال مندرج در اين اساسنامه برگزار خواهد شد.
    6. چنانچه اعضاي شركت كننده در مجمع عمومي ظرف يك هفته از تاريخ تشكيل مجمع عمومي با ذكر دلايل به چگونگي برگزاري مجمع عمومي و اتخاذ تصمیمات آن كتباً اعتراض نمايند، هیئت رئیسه مكلف خواهد بود، حداكثر ظرف يك هفته از تاريخ رويت اعتراض، به آن رسيدگي و نتيجه را به نحو مقتضي به اطلاع اعضاي معترض برساند.
    7. چنانچه اعتراض رسیده وارد باشد، هیئت رئیسه، ابطال تصمیم متخذه مورد اعتراض را به مقام دعوت کننده اعلام تا به ترتیب مقرر در اساسنامه، تجدید مجمع عمومی، صورت پذیرد.

ماده 25 . هيئت مديره و وظايف و اختيارات آن:

    1. هيأت مديره داراي 5 نفر عضو اصلي و 2 نفر عضو علي البدل بوده كه از بين داوطلبان واجد شرايط، با رأي كتبي و مخفي اعضاي کانون در جلسه مجمع عمومي عادي، براي مدت 2 سال انتخاب می گردند و تجدید انتخاب آنان در صورت حفظ شرایط لازم، بلامانع است. شرایط عضویت در هیئت مدیره به شرح زیر است:
      1. عضو پیوسته کانون
      2. عضو هیئت مدیره و بازرس هیچ یک از کانون های مرتبط با فعالیت این کانون نباشد.
      3. داشتن حداقل 35 سال تمام
      4. مشهور به حسن شهرت و امانت داري

تبصره:  ترکیب هیئت مدیره باید بگونه­ای باشد که 2 نفر با سابقه تهیه آثار نمایشی و 2 نفر با سابقه تهیه آثار غیرنمایشی و 1 نفر دارای سابقه در هر دو گونه باشد.

  1. جلسات عادی هیئت مدیره با حضور اکثریت اعضا (حداقل 3 نفر) رسمیت می یابد و تصميمات آن با آرای اكثريت اعضاي حاضر در جلسه معتبر خواهد بود و همچنين برحسب ضرورت، بنا به دعوت هریک از اعضای هیئت مدیره بطور فوق العاده تشكيل مي گردد.
  2. هيأت مديره مكلف است، پس از قطعيت انتخابات، ظرف يك هفته اولين جلسه خود را تشكيل و از بين خود، يك رئيس، يك نايب رئيس و يك خزانه دار و همچنين مدیرعامل از بين اعضاي هيأت مديره يا خارج از آن انتخاب و صاحبان امضاي مجاز اسناد و مدارك مالي و اوراق تعهد آور (مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره یا خزانه دار) و برنامه زماني و مكان برگزاري جلسات و نحوه دعوت از اعضاي هيات مديره را طي صورتجلسه­اي به اطلاع اعضا برساند و نسخه اي از صورتجلسه مذكور را به همراه مدارك مورد نياز به منظور انجام تشريفات ثبت، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تسليم نماید.
  3. هیئت مدیره موظف است حداکثر ظرف يك ماه پس از به ثبت رسيدن مصوبات مجمع عمومي، به نام کانون و با امضاي مشترك صاحبان امضاي مجاز اسناد و مدارك مالي کانون، در بانك يا بانك هاي كشور حساب باز نموده و وجوه متعلق به کانون را در آن واريز نمايد.
  4. كليه مكاتبات اداري و اوراق عادي کانون با امضاء مديرعامل، ممهور به مهر کانون و كليه اوراق و اسناد بهادار و تعهد آور موسسه از قبيل چك، سفته، بروات، قراردادها عقود اسلامي كه به تصويب هيات مديره رسيده باشند با امضاء مشترك مديرعامل و رئيس هيئت مديره يا خزانه دار ممهور به مهر کانون معتبر خواهد بود.
  5. در صورت استعفا، از دست دادن شرايط، سلب عضويت يا غيبت غير موجه اعضای هیات مدیره در 3 جلسه متوالي يا 5 جلسه متناوب، اعضاي علي البدل با توجه به تقدم آرا جايگزين عضو يا اعضاي مزبور خواهند شد. هيات مديره مكلف است نتيجه را ضمن تنظيم و امضاي صورتجلسه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تسلیم نماید.
  6. مادامي كه اكثريت اعضاي هيأت مديره، سمت خود را حفظ نموده باشند، انتخابات تکمیلی برای باقیمانده دوره برگزار مي­گردد.
  7. در صورت استعفـا، از دست دادن شرايـط يا سلب عضـويت اكثريت اعضاي هيـأت مديره، بازرس باید حداکثر ظرف 2 ماه نسبت به تجدید انتخاب هیئت مدیره توسط مجمع عمومی اقدام نمایند. در غیر اینصورت، يك چهارم اعضای کانون میتوانند مجمع عمومي را جهت انجام انتخابات دعوت نمايند. به هر حال چنانچه ظرف 6 ماه در اين زمينه اقدامي صورت نگيرد، بازرس و یا یک چهارم اعضا مراتب را جهت تصمیم مقتضی به مجمع عمومی اعلام می نمایند.
  8. درصورت سلب عضویت هر کدام از اعضاي هيات مديره يا بازرس كه منجر به تجديد انتخابات هيات مديره و بازرس شود، فرد سلب عضويت شده در اولين انتخابات نمي تواند كانديدا شود.
  9. هيأت مديره موظف است دست كم سه ماه پيش از پايان دوره اعتبار قانوني، درمورد دعوت مجمع عمومي به منظور تجديد انتخاب مسئولان کانون اقدامات لازم را بعمل آورد.
  10. هيأت مديره پس از پايان دوره ماموريت، تا تعيين هيأت مديره جديد، مسئول حفظ كليه دارایی ها و اموال و اسناد و مدارك کانون خواهد بود.

ماده 26 . ساير وظايف و اختيارات هيئت مديره :

    1. اجراي دقيق مفاد اساسنامه و مصوبات مجامع عمومي.
    2. دعوت مجامع عمومي در موعد مقرر و بررسي و تطبيق شرايط متقاضيان عضويت در کانون.
    3. بررسي بودجه و گزارش مالي و پيشنهاد آن به مجمع عمومي.
    4. تشكيل مرتب و به موقع جلسات هيأت مديره به منظور رسيدگي به امور جاري کانون.
    5. تعيين محل اقامتگاه قانوني و دفتر مركزي کانون.
    6. انتخاب و معرفي نماينده به مراجع ذيصلاح براي موارد خاص و معين از جمله شرکت در مجامع و شوراهای مربوط به فعالیت اعضاء.
    7. بررسی وضع مالی کانون و اتخاذ تصمیم نسبت به هزینه هاي جاري و ضروري آن.
    8. وکالت و نمايندگي کانون در مراجع قانوني، حقوقي، قضائي، دستگاههاي دولتي و ملي درحدود مقررات اين اساسنامه.
    9. تصويب آئين نامه هاي داخلي همه ارکان کانون
    10. تهيه گزارش عملكرد هيأت مديره و ارايه آن به مجمع عمومي.
    11. تعیین حق ورودی و عضویت سالانه.
    12. اتخاذ تصميم در مورد پيوستن به تشکلهای هاي فرهنگی و هنری ديگر به منظور تشكيل تشکیلات مرکزی فرادستی یا خروج از آن.
    13. در مواردی که گزارش یا برنامه هیئت مدیره می بایست توسط مجمع عمومی به تصویب برسد، هیئت مدیره موظف است حداقل 10 روز قبل از تشکیل جلسه مجمع عمومی، گزارش یا برنامه خود را از طریق کانالهای اطلاع رسانی کانون به اعضاء اطلاع دهد.

ماده 27 . رئیس هیئت مدیره دارای وظایف و اختیاراتی به شرح ذیل است:

    1. مراقبت در حسن جريان امور کانون و دعوت از اعضاي هيأت مديره به تشكيل مرتب جلسه.
    2. اداره جلسات هيأت مديره و تنظيم صورتجلسه ها با همكاري منشي جلسه.
    3. ابلاغ تصميمات و مصوبات مجامع عمومي و هيئت مديره به مدیرعامل و ساير مسئولان کانون، جهت اجرا و پيگيري آن.
    4. امضاي كليه چك ها و اسناد و اوراق بهادار و تعهد آور به اتفاق مدیرعامل.
    5. امضاي كارت هاي عضويت اعضاء.
    6. انجام ساير اموري كه به موجب اساسنامه بر عهده رئيس قرار دارد.
    7. قسمتي از وظايف رئيس هئيت مديره كه مربوط به امور اداري مي باشد، قابل واگذاري به مدیرعامل کانون خواهد بود.
    8. در غیاب رییس هیئت مدیره، نایب رییس انجام وظایف بند های 1 و 2 و3 را بعهده خواهد داشت.

ماده 28 . مدیرعامل کانون: هيات مديره نسبت به انتصاب مدیرعامل از بين اعضاي اصلي هيات مديره يا خارج از آن به مدت دو سال اقدام مي نمايد. لیکن می بایست به وظایف خود تا استقرار هیئت مدیره جدید و انتخاب مجدد یا انتخاب شخص جایگزین به وظایف خود عمل نماید.

    1. دبيرخانه کانون تحت مسئوليت مستقيم مدیرعامل کانون و زير نظر هيأت مديره به منظور اداره تشكيلات اجرايي و اجراي مصوبات هيأت مديره در مركز اصلي کانون داير و مي تواند داراي كاركناني باشد كه بنا به پيشنهاد مدیرعامل و تصويب هيأت مديره، به كار گمارده مي شوند.

تبصره: كاركنان دبيرخانه در برابر مدیرعامل و مدیرعامل نيز در برابر هيأت مديره مسئول هستند.

ماده 29 . مدیرعامل داراي وظايف و اختیارات به شرح ذيل خواهد بود:

    1. تهيه دفاترکانون (دفاتر مالی، عضويت و صورتجلسات هيات مديره همچنين دفاتر انديكاتور و ثبت و صدور نامه ها).
    2. حفظ و نگهداری كليه اسناد و مدارك و صورتجلسات و سوابق اعضاء و دفاتر کانون.
    3. انجام مكاتبات اداری و جاري کانون.
    4. استخدام و عزل و نصب کارمندان اداری.
    5. امضاي اسناد و مدارك مالي و اوراق تعهد آور به همراه خزانه دار.
    6. تهيه و صدور و ابلاغ دعوتنامه ها.
    7. مهيا ساختن مكان تشكيل جلسات مجامع عمومی، هيأت مديره و بازرسان و شورای داوری.
    8. ابلاغ مصوبات و تصميمات اركان کانون و احكام و نامه های واصله از مراجع قانونی و دستگاه های اداری به مسئولان مربوط.
    9. تشكيل كميته ها: کمیته ها، گروههای تخصصی متشکل از اعضا کانون هستند که تحت نظارت مدیرعامل، کانون را در پیشبرد اهداف خود یاری میدهند. حدود اختیارات و ترکیب اعضاء و نحوه تشکیل جلسات کمیته ها بر اساس آئین نامه­ای داخلی تعیین میگردد.
    10. انجام ساير اموری كه به نحوی از انحاء با وظايف دبيرخانه ارتباط دارد.

ماده 30 . خزانه دار و وظایف و اختیارات آن: خزانه دار یکی از اعضا هیئت مدیره بوده که مسئول امور مالی کانون و دارای وظایف و اختیاراتی به شرح ذیل است:

    1. اداره امور مالي کانون، تهيه و تنظيم دفاتر و اسناد و صورتجلسات مالي و رسيدگي و حفظ حسابهاي کانون.
    2. رسيدگي به صحت اسناد و مدارك تنظيم شده در مورد كليه دريافتها و پرداختها و تاييد و امضاي صورت حساب هاي مربوط.
    3. نظارت برخريد، فروش، اجاره و هر نوع عمل مالي و مسؤوليت درحفظ اموال منقول، غير منقول، وجوه، اسناد، مدارك مالي و صحت معاملات کانون.
    4. ثبت كليه دريافتي ها وهزينه هاي کانون در دفاتر مالي کانون.
    5. پيش بيني بودجه وهزينه هاي يك ساله کانون و تسليم آن به هيأت مديره جهت ارايه به مجمع عمومي.خزانه دار موظف است هر سال حداقل یک ماه قبل از تشكيل مجمع عمومي سالانه، گزارش مالي کانون را تنظيم و رونوشت آن را در اختيار بازرس قرار دهد.
    6. خزانه دار موظف است درهر مورد بنا به تقاضاي بازرس، كليه دفاتر و اسناد مالي کانون را براي رسيدگي در محل کانون در ازاي رسيد و براي مدت معين، در اختيار آن قرار دهد.

ماده 31 . بازرس؛ حدود وظايف و اختيارات آن: از بين اعضای کانون، 1 نفر بازرس اصلي و 1 نفر بازرس علي البدل با راي مستقيم و مخفي اعضا براي مدت 1 سال انتخاب مي شوند و تجديد انتخاب بازرس براي دوره هاي بعدي بلامانع است. در صورت استعفا، از دست دادن شرايط انتخاب يا سلب عضويت بازرس اصلی بازرس علي البدل براي بقيه دوره جانشين و عهده دار وظايف آنان خواهند بود.

    1. نظارت بر كليه اقدامات هيأت مديره و مدیرعامل در حدود مقررات اين اساسنامه و همچنين مراقبت در كليه امور مربوط به دعوت مجامع عمومي عادي و فوق العاده.
    2. رسيدگي و نظارت بر دفاتر و اوراق و اسناد مالي و هزينه هاي کانون و مراقبت در حسن جريان امور مالي و اداري کانون.
    3. رسيدگي و اظهار نظر درمورد گزارش مالي جهت ارائه به مجمع عمومي با توجه به اختيارات مندرج در اين اساسنامه.
    4. اقدام به دعوت و تشكيل مجمع عمومي در صورت لزوم.
    5. شركت در جلسات هيأت مديره (درصورت لزوم)، بدون داشتن حق راي.
    6. مطرح نمودن اعتراض افرادی که به عضویت کانون پذیرفته نشده اند، در مجمع عمومی.
    7. بازرس موظف است هرگونه تخلف از مفاد اساسنامه کانون را به مجمع عمومی گزارش نمایند.
    8. بازرس باید پیش از تاریخ تشکیل مجمع عمومی سالانه، گزارش مالی و کليه محاسبات کانون را رسیدگی و نظر مثبت یا منفی خود را به دبيرخانه کانون تسليم دارند. همچنين بازرس ملزم هستند خلاصه اقدامات خود را مكتوب نموده تا در مواقع نياز به مجمع عمومي (گزارش سالانه)، يا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارايه نمايند.

ماده 32 . حل و فصل اختلافات: اعضاء کانون ضمن پذیرش عضویت متعهد شدند، جهت صیانت از حرفه تهیه کنندگی رسانه های دیداری و جلوگیری از طرح دعاوی در محاکم دادگستری، کلیه اختلافات خود با موضوع تهیه و تولید هرگونه اثر در رسانه­های دیداری یا دیگر موارد مربوط به آن، اعم از اختلاف با دیگر اعضاء کانون و یا اشخاص ثالث خارج از کانون را از طریق داوری و حکمیت شورای داوری منتخب کانون حل و فصل نمایند. ابلاغ رای داوری به طرفین هر اختلاف به صورت حضوری یا حاملهای الکترونیکی و یا هر طریق دیگری که مدیرعامل کانون لازم بداند، خواهد بود. گواهی مدیرعامل کانون ملاک ابلاغ خواهد بود. تعداد، شرایط انتخاب داوران، مدت فعالیت و آئین رسیدگی آنان در آئین نامه­ای که توسط هیئت مدیره تهیه و به تصویب خواهد رسید، تعیین خواهد شد.

وظایف و اختیارات شورای داوری:

  1. پيگيري و رسيدگي به شكايات اعضا، نسبت به هر موضوعی که در صلاحیت شورای داوری است.
  2. بررسی اختلافات و شکایات حرفه ای اعضاء، رسیدگی و صدور رای مقتضی.
  3. رسیدگی به شکایات اشخاص ثالث علیه هر یک از اعضاء کانون در خصوص کلیه موضوعاتی که به نحوی با حرفه تهیه کنندگی مرتبط باشد.
  4. رسیدگی به هرگونه اختلافی که به کانون ارجاع شده است.
  5. در صورت تخلف هر یک از اعضاء که منجر به لطمه به حیثیت حرفه­ای دیگر اعضا و یا کانون گردد، شورای داوری در صورت اثبات تخلف، حسب مورد مجازاتهاي اخطار شفاهي يا كتبي، محرومیت از عضویت در ارکان کانون، محرومیت از داشتن حق رای برای مدتی معین، تعليق عضویت از 6 ماه تا دو سال، محرومیت دائم از عضویت، اعمال و به مراجع ذیصلاح منعکس نماید.

ماده 33 . هرگاه انجام و اجراي برنامه‌ها و فعاليت‌هاي کانون با وظايف و اختيارات برخي از سازمانها و مؤسسات دولتي و نهادهاي انقلابي و وزارتخانه‌ها ارتباط داشته باشد، قبل از انجام و اجراي آن نسبت به کسب مجوز از مراکز ذکر شده ذيربط اقدام خواهد شد.

ماده 34 . هرگونه تغيير و اصلاح مفاد اساسنامه از قبيل تغيير زمينه فعاليت‌ها و ساير تغييرات بايد براساس اساسنامه مصوب و طبق صورتجلسه مجمع عمومي پس از تأييد هيأت رسيدگی به امور مراکز فرهنگی صورت پذيرد.

ماده 35 . تمامي تغييرات پس از طي مراحل اساسنامه­ای و تأييد نهايي هيأت رسيدگی به امور مراکز فرهنگی، فقط از طريق دبير هيأت رسيدگی به امور مراكز فرهنگی به اداره ثبت شرکت‌ها براي ثبت تغييرات اعلام می گردد.

ماده 36 . درباره مسائلي که در اين اساسنامه پيش بيني نشده طبق مقررات قانونی حاکم بر مؤسسات غير تجاری و ماده واحده ضوابط تأسيس مؤسسات و مراکز فرهنگی مصوب شوراي عالی انقلاب فرهنگی آن رفتار خواهد شد.

ماده 37 . کانون در موارد زير منحل مي گردد:

    1. تصويب مجمع عمومی فوق العاده.
    2. صدور رأی قطعی از طرف مراجع قضايی كشور.

ماده 38 . چنانچه کانون بنا به تصويب مجمع عمومی فوق العاده منحل گردد، مجمع مذكور مكلف است در همان جلسه از بين اعضای با سابقه و مطلع حاضر در جلسه نسبت به انتخاب 3 يا 5 نفر به عنوان اعضای هيأت تصفیه اقدام و نتيجه را ضمن تنظيم و امضای صورتجلسه، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام نمايد. در صورت عدم انتخاب و هم چنین، در صورتی که کانون به لحاظ عدم تجديد انتخابات هيات مديره در مهلت مقرر قانونی يا براساس رای مراجع قضايی منحل گردد و تشكيل مجمع عمومی فوق العاده ديگر امكانپذير نباشد، حداكثر ظرف دو هفته بازرس و مدیرعامل سابق با هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان هیات تصفیه اين وظيفه را عهده دار خواهند بود.

ماده 39 . هیئت تصفیه مکلف است حداكثر ظرف 6 ماه به كليه حساب های کانون رسيدگی نموده، ليست كاملی از كليه دارائی های کانون اعم از وجوه نقدی و اموال منقول و غير منقول و همچنين صورتی از بدهی های کانون را تهيه نموده، مابقی دارائی کانون را پس از تسويه كليه حساب های بدهكاران و بستانكاران و تأديه بدهي­ها، ضمن تنظيم و امضای صورتجلسه­ای در اختيار تشکل­های فرهنگی و هنری دیگر سینمایی و ویدئویی و در صورت عدم وجود، به یک موسسه فرهنگی و هنری عام المنفعه قرار دهند.

ماده 40 . پس از انحلال کانون براساس صورتجلسه، مجمع عمومی بايد آن را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام تا اقدام مقتضی براي کان لم يکن کردن ثبت مؤسسه صورت پذيرد. در صورت عدم اعلام انحلال به هيأت مزبور مؤسسه از تاريخ تنظيم صورتجلسه منحل تلقی مي‌شود؛ ولي اعضای انجمن در برابر اشخاص ثالث مسئوليت تضامنی خواهند داشت.